Stoofpotje rundvlees

Dit stoofpotje hebben wij mee genomen naar de foodmarket van het Kookpunt in Rotterdam. En het vond gretig aftrek. Klaar gemaakt in de crocqpot, maar als u die niet heeft: geen probleem het kan ook anders; u maakt van uw eigen oven een croqpot door hem op 80 graden te zetten.

Nodig:
500 gram haché vlees
2 glazen rode wijn
2 laurierblaadjes
wat rozemarijn en tijm

Verder:
fles tomaten pasata
2 winterwortels in blokjes
2 preistengels in ringen
2 uien in ringen
evt. knoflook uitgeperst
zout en peper
evt, maizena om te binden


Giet de rode wijn over het vlees, stop de laurierblaadjes en de rozemarijn en tijm erbij. Zet dit     een nacht weg in de koelkast.

de volgende dag:
verwarm de oven tot 80 graden. Controleer of uw oven ook echt 80graden is. Twijfelt u daaraan, zet de oven dan iets hoger over verleng de bereidingstijd.
doe het vlees in de vergiet, vang het vocht op. Niet weggooien, dit heeft u later nog nodig!
Haal de laurier en de kruiden eruit en doe deze weg.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bak het kort aan. Ik doe dit altijd voor het gemak in de wok.
Bak ook de groenten nog kort aan en doe alles over in een ovenschaal.
Voeg nog zout en peper toe (bouillonpoeder kan ook), roer de fles pasata er doorheen.
Dek het geheel af met aluminiumfolie en zet het in de oven. Laat het daar minstens zes uur staan. Doorroeren is niet nodig. Ik maak dit gerecht zelf altijd 's avonds en laat de schaal dan de nacht in de oven staan. Controleer of uw vlees en groenten echt zacht zijn na de bereidingstijd. Is dat nog niet zo, laat het dan rustig nog een uur staan.

Voor het opdienen: alles nog even goed doorroeren, evt. nog binden met maizena en smullen maar. Lekker met rijst of aardappelpuree.