Italiaans stoofpotje

 Italiaanse stoofschotel voor 6 personen:


1 1/2 kg riblappen (kamertemperatuur)
100 gr boter
2 rode uien, grof gesneden
2 zoete witte uien, grof gesneden
5 takjes rozemarijn (afgeritste, gehakte blaadjes gebruiken)
2 grote aubergines, in grove stukken
2 courgettes, in grove stukken
4 tenen knoflook geplet
500 gr tomaten, gepeld
1 blikje tomatenpuree
1 potje gedroogde zontomaatjes (uitgelekt)
300 ml madeira Santa Maria (Gall&Gall)
3 el rodewijnazijn
1 flinke el Italiaanse gedroogde kruiden, potje. 

Snij het vlees in grote stukken, bestrooi met zout en peper en braad bruin
in 50 gram boter. Neem vlees uit pan en fruit de ui en rozemarijn licht in
het achtergebleven braadvet. 
Voeg de aubergine, courgette en knoflook toe, met peper en evt zout. Doe op
het laatst de zontomaatjes erbij en fruit een minuut mee. 
Doe gefaseerd het vlees erbij en de Italiaanse kruiden en schep goed om. 
Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten, madeira en azijn toe. 
Laat op sudderplaatje heel zacht 3- 4 uur stoven. Af en toe voorzichtig
omroeren. 

Heerlijk met basmati rijst en gebakken pompoen (in kokosolie). Geniet en eet
smakelijk.