Gerookte lamsgehakt balletjes met feta

Er zijn van die momenten die je zo weer kan oproepen. Het eten van dit gehaktballetje is zo'n moment. Ik weet het nog precies. Jaren geleden gaf Christa Hammel bij ons op het bedrijf een kookworkshop. Midden in het weiland, met als thema "buiten eten". En we maakten deze lamsgehaktballetjes. Een smaak om nooit te vergeten. Het is de combinatie van het gerookte, met het zure van de feta en het zoete van het lamsgehakt. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik ze daarna nog maar één of twee keer heb gemaakt, niet omdat ik ze niet lekker meer vond, maar omdat ik geen houtsnippers meer had voor in mijn rookoventje. En toen ik die weer vond was mijn spiritusbrandertje door geroest...
Maar heeft u een rookoventje staan, ga dan zeker deze uitdaging aan.

Nodig:
500 gram lamsgehakt
2 eetl. paneermeel
1 ei
2 eetl. fijngehakte munt
peper en zout
150 gram feta
2 eetl. boter
1 teentje knoflook geperst

Bereiding:
Meng het gehakt met het paneermeel, ei, munt, zout en peper en vorm er kleine balletjes van zo groot als een pingpong balletje. 
Meng de feta met de boter en knoflook goed door elkaar.
Druk met je duim in elk gehaktballetje een kuiltje en doe daar een theelepeltje kaasmengsel in. Duw daarna het vlees er weer overheen.
Rook daarna de balletjes in de rookpan 4 minuten op hoog vuur en 4 minuten laag.
Laat de rookpan nog 2 minuten dicht en controleer daarna of de balletjes goed gaar zijn.

Serveer ze met een yoghurt komkommersaus